Kvaliteta proizvoda

Kvaliteta proizvoda je za sve u poduzeću Plavica vrlo važna. Kod nas kvalitetu pratimo iz različitih kutova. Pozornost je usmjerena na kvalitetu znanja, kvalitetu organske proizvodnje i kvalitetu proizvodnje.   

Kvaliteta znanja

Kvaliteta znanja je od svih spomenutih kvaliteta najvažnija. Zbog toga u poduzeću Plavica našu ponudu nadopunjujemo. Sve čajne mješavine, masti, tinkture i ulja, odnosno sve što vam nudimo i savjetujemo, stavljamo u prodaju tek nakon brojnih potvrda korisnika o pozitivnim učincima biljnih pripravaka. Upravo povratne informacije i pohvale naših korisnika oblikuju našu ponudu proizvoda.  


Jože Majes je u pripremu proizvoda uložio ogromno znanje i iskustvo

Iako smo znanje o sastojcima proizvoda crpili iz tradicije, u većini je slučajeva ono nadopunjeno posljednjim otkrićima na području farmakognozije te je prilagođeno bolestima koje se javljaju u ovo vrijeme i na ovim prostorima.  

Sljedeća kvaliteta znanja je razina njene čistoće. Stoga svi zaposleni cijelo vrijeme postupaju po načelima Mahariši ajurvede. Čistoća znanja je najvažnija za uspjeh te je jamstvo za njega. 

Kvaliteta BIO proizvodnje

Većina (95%) naših proizvoda ima BIO certifikat koji izdaje KON-CERT. Do iznimaka dolazi ako određene biljke nema na tržištu u BIO kvaliteti. Budući da su sastojci proizvoda nadasve važni, u takvim slučajevima radimo iznimku. Uz to pazimo na kvalitetu proizvoda naših dobavljača, bilo BIO seoskih gospodarstava iz Slovenije ili poduzeća iz inozemstva, koji nas opskrbljuju BIO ljekovitim biljem. Naša je želja da se što više ljekovitog bilja proizvede u Sloveniji, ali postoji vrlo mali broj proizvođača koji su sposobni osigurati BIO kvalitetu bilja po konkurentnim cijenama.   Bio znak za proizvode iz eko proizvodnje

Kvaliteta proizvodnje

Čistoća je u proizvodnji vrlo važna. Zato naše poduzeće provodi program HACCAP koji se nadzire u okviru ekološke kontrole. Osim toga, svi radnici provode tehniku TM (transcendentalnu meditaciju) te tako stvaraju pozitivnu (satvičnu) atmosferu u samoj proizvodnji proizvoda. Takav način pozitivno utječe na kvalitetu i okus naših proizvoda.