Predstavljanje


Travar Jože Majes

Prije više od deset godina otac Jože je otišao u samostan Stična gdje je stekao znanje o ljekovitom bilju. Slijedilo je puno učenja i školovanja u inozemstvu kako bi nastala šarena paleta djelatnosti unutar naše obitelji  koju hrabro i ustrajno te u smjeru ljekovitog bilja vodi naš „travar Jože“. 


Edukativno seosko gospodarstvo travara Jože

Jože je gospodar na edukativnom seoskom gospodarstvu. Njegovo seosko gospodarstvo Plavica, malo po veličini, ali veliko po srcu i znanju, nalazi se ispod roških šuma nedaleko od Dolenjskih Toplica. Gospodarstvo Plavica je u obliku vrta prepunog ljekovitog bilja namijenjeno razgledavanju i edukaciji o ljekovitom bilju.


Edukacija i razgledavanje ljekovitog bilja na gospodarstvu

Gospodar Jože Majes daje savjete posjetiocima te ih educira o ljekovitom bilju u svom vrtu i na različitim predavanjima i programima osposobljavanja, dok se mama Zvonka ugodnim razgovorom i šalicom čaja brine da odlazite sretniji nego što ste došli. Osim savjetovanja i vođenog razgledavanja vrta, Jože vodi brojna predavanja i programe osposobljavanja o ljekovitom bilju diljem Slovenije, što ga uvrštava u sam vrh poznavatelja botanike, ljekovitosti bilja i fitoterapije.


Andrej Majes

Njegov sin Andrej proizvodi već dobro poznate mješavine čajeva Plavica. S obitelji živi u idiličnom selu Zagradec, u blizini izvora rijeke Krke, na ekološkom seoskom gospodarstvu BIOPLAVICA.


Proizvodnja ljekovitog bilja odvija se ručno

Obitelj na gospodarstvu proizvodi brojno ljekovito bilje, i to na način na koji su to radili naše bake i djedovi. Andrej je također priznati terapeut Mahariši ajurvede i direktor Mahariši ajurvede u Sloveniji.


Plavica d.o.o.

Poduzeće Plavica d.o.o., koje je u vlasništvu obitelji, proizvodi mješavine čajeva PLAVICA. Radi se o ekološkoj proizvodnji, tako da se poduzeće PLAVICA može pohvaliti ekološkim certifikatom instituta KON-CERT.


Puls dijagnoza

Poduzeće organizira također programe osposobljavanja i prodaje proizvode Mahariši ajurvede u Sloveniji. Andrej je poznati terapeut Mahariši ajurvede i provodi puls dijagnozu, drevnu tehniku određivanja srčanog pulsa, kojom pronalazi neravnotežu u tijelu i savjetuje kako na prirodan način tijelo ponovno uskladiti sa zakonima prirode te tako uspostaviti potpuno zdravlje.